Takara - Eternity (The Best 93 - 98)

[2004][Lion Music]

Takara bildades år 1987 och ett år senare spelade de in sin första demo. Producent kom att bli den välkända vokalisten Jeff Scott Soto. Under inspelningstiden så stötte bandet på ett problem. Deras sångare kände sig inte redo att spela in en demo - trots en mängd livespelningar i ryggen. Valet föll sig då på att fråga Herr Soto om han ville traktera deras mikrofon. Jeff var inte den som tackade nej och ett långvarigt samarabete inleddes.

Två år senare var bandet tillbaka i studion och då självfallet med Jeff både som producent och sångare. Takaras första fullängdare släpptes 1992 under namnet "Eternal Faith". Tre album senare lämnar Jeff Scott Soto, Erik Ragno och skinnpiskaren Bod Duda bandet. Orsaken sägs vara olika för de inblandade. Men innan detta händer så firas bandet av sina skivbolag och skivan "Eternity (The Best 93 - 98)" ges ut.

Skivan har nu släppts igen och detta må jag lova är riktigt bra musik. När jag först hörde skivan så trodde jag nästan att jag hade råkat ha fått en felpressad Axel Rudi Pell-skiva. Okej, riktigt så kanske det inte var men första spåret "Spotlight" låter grymt likt de låtar som den tyska gitarrvirtuosen spottar ut - och det gör ju inte det mindre likt med tanke på att Jeff har tänjt ut stämbanden i nämnda band.

Gillar du melodiös hårdrock i bästa märke är detta en skiva som bör vara given i skivsamligen. Ibland kan den dock te sig lite väl smörig, men det är sådant man får ta. Något jag bör tillägga är att det inte bara är Jeff som sjunger strupen torr utan även en herre vid namn Michael James. De både sköter dock den vokala biten exemplariskt.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna