Taraxacum - Rainmaker

[2003][MTM]

Taraxacum kommer ifrån Tyskland och är ett sidoprojekt utav Tobias "Eggi" Exxel, som normalt hanterar basen i bandet Edguy. Här sköter han dock den sexsträngade gitarren och musiken är långt ifrån Edguys klass.

Rainmaker är Taraxacums andra skivsläpp. Skillnaden på de båda albumen är bland annat att på den föregående skivan, Spirit Of Freedom, var det endast studiomusiker som stod för de instrumentala delarna. Den här gången har Tobias lyckats med att samla ihop en skara musiker som kan spela live också.

Musiken på skivan är någon form av melodisk hårdrock med inslag av pop & punk. Skivan i sig är ganska medelmåttig och tillför inte något nytt direkt. Det finns dock ett spår som sticker ut, The Red Pill! Pillret är en tung låt men innehar även lite fart, sångaren visar ett ganska brett register i denna pärla och låter stundtals som Tobias Sammet (Edguy) i sina mest aggresiva stunder.

Låtarna Prayer In Unison och Never To Return är också hyfsat bra. Skulle de lagt dessa nämnda låtarna tillsammans med någon cover på en EP så hade det varit mycket bättre, nu når skivan knappt upp till godkänd.

Johan med lite hjälp ifrån KillKenny

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna