Terror - One With The Underdogs

[2004][Roadrunner]

När Agnostic Front 1986 släppte plattan "Cause For Alarm" förändrades hardcore-scenen för all framtid. Från att i första hand ha varit en tydlig förgrening inom punken, rörde sig hela genren härefter allt närmare hårdrocken ñ tydligast manifesterat av D.R.I. i och med plattan "Crossover". Puritanerna rynkar än idag på näsan en aning ñ och visst, även jag tycker väl kanske att AFís "Victim In Pain" är strået vassare än uppföljaren ñ men faktum är att det var denna utveckling, som fick hardcore att bli ett begrepp även utanför den allra närmaste kretsen. Och frågan är hur metal-scenen hade sett ut idag utan "förbrödringen" under 80-talets andra hälft.

Terror fortsätter på den inslagna vägen, och ska sanningen fram är det väl bara produktionen som skvallrar om att snart 20 år har passerat. Hes aggroröst, tvåtakt, metallica-gitarrer (anno Kill Em All)och texter om gatans lagar. Lite grand som Biohazard lät runt ìState Of The World Adressì, fast snabbare och utan rap (tack för det).

"One With The Underdogs" är med andra ord inte ett dugg nyskapande. Men vad gör det när Terror radar upp rökare på rökare med högklassig hardcore helt enligt de ursprungliga riktlinjerna. Det här är soundtracket till en riktigt blodig moshpit där bara de tuffaste överlever. Om ens det. Våld av bästa märke.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna