Tesla - Into The Now

[2004][Sanctuary]

Detta är Teslas åttonde album och ärligt talat så har jag bara hört 1989´s skiva, "The Great Radio Controversy". Den skivan är fylld med partyhårdrock och låten "Yesterdaze Gone" tillhör ett av de mest minnesvärda spåren. Nu är dock året 2004 och Teslas musik är lite förändrad. Det är lite mer Skid Row än Mötley Crüe.

Tesla har sålt smått otroliga 17 miljoner album och därmed fått äran att instiga i Rock Hall Of Fame. Efter att ett tag ha lagt gitarren på hyllan. Har "Teslianerna" nu bestämt sig för att återförenas och detta är resultatet. Att säga att Tesla inte har åldrats med värdighet är faktiskt inte helt fel, de har tagit vissa element ifrån andra musikstilar och den partyhårdrock de spelade på 80-talet - får nu smaka på den radiovänliga rockens känga.

Skivan är för mig lite av... ja besvikelse kanske inte är rätt ord, men detta låter lite som Red Hot Chili Peppers, Creed nämnda Skid Row och små duschar av Linkin Park. Jag skulle vilja skriva att låten "Heaven Nine Eleven" skulle passa SRF-publiken som handen i handsken, med dess mäktiga arenarefräng, slipade solon och en sångare att dö för. Nu är läget tyvärr inte så och låten påminner tyvärr snarare om något av just Linkin Parks radiohitar. Tesla spelar dock inte "nu-metal" men med röstförvrängningen i versen den tunga men samtidigt poppiga refrängen får dem nästan att framstå som det.

Det finns dock toppar. Den avslutande balladen "Only You" är troligtvis plattans bästa spår och låten "Miles Away" innehåller ett förträffligt gitarrsolo samt en hyfsat catchy refräng. Den lugna "Come To Me" påminner lite om Red Hot Chilli Peppers eller Foo Fighters, vilket inte är en alltför dålig liknelse. "Recognize" är också ganska okej och har ett tungt sound över sig. Faktum är att hela skivan är ganska tung och så här tungt vet jag inte om Tesla har låtit på länge.

Huruvida denna kommer mottas av Teslas fans vet jag inte. Det jag däremot vet är att denna låter inte som de tidiga 80-talsplattorna i alla fall. Jag väljer att avsluta med orden: lyssna och bedöm själva.

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna