Testament - Seen Between The Lines

[2005][Escapi Music]

Tack vare DVD-formatet verkar skivbolagen överleva ett tag till. Åtminstone verkar det som om branschen satsar mer än någonsin på visuell dokumentation av sina artister. En annan sak vi kan tacka DVD-formatetet för, är att mycket sedan länge utgånget material åter blivit tillgängligt. LiveShit-boxen med Metallica och Speak Of The Devil- rullen med Ozzy är bara två exempel.

Ett tredje är denna Testament-DVD. En digitalisering av "Seen Between The Lines" som släpptes 1991. Men frågan är om det egentligen är så mycket att hurra över. Eftersom det just verkar vara en digitalisering av det tidigare materialet är det mycket tveksamt om själva bildkvaliteten egentligen är bättre.

Något som definitivt inte är det är ljudet. Precis som vid sin ursprungliga release är det närmast att jämföra med bootlegkvalitet modell sämre. Istället för att plocka ljudet direkt från mixerbordet verkar man ha riggat en eller ett par mickar mitt i publiken. Och det kan väl i och för sig vara bra för livekänslan - förutsatt att man har mickar som klarar volymen. Det har man inte här varför alltihop grötar ihop till en olidlig sörja.

Förutom dessa s.k. liveupptagningar bjuds vi på intervjuer, backstageflams och replokalsinspelningar, några videos och (speciellt för denna DVD) Testament in Japan, dinner with Testament, biography och discography. Totalt sett ett lite småkul tidsdokument med alla supertajta jeans och stora basketkängor, men på det stora hela rätt meningslöst.

Ytterligare ett minus är så klart tidpunkten för denna dokumentation. 1991 turnérade Testament med "Souls Of Black"-plattan, vilket innebär en synnerligen trist låtlista. Bortsett från Aerosmith-covern "Nobody´s Fault" finns endast "Eerie Inhabitants" och "Disciples Of The Watch" med som representanter från "The New Order"-plattan. Från debuten finns ingenting (Hallå! Var fan är "Over The Wall"-videon?!!).

Eftersom jag älskar Testament, kan jag inte annat än avråda från denna undermåliga produkt. Istället tycker jag att du ska gå in på www.testamentlegions.com och beställa någon av de "bootleg"-DVDs som finns till försäljning där. Då får du både bättre kvalitet på ljudet och en coolare setlist.

Martin Lee

Betyg: 4/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna