Testament - Live In London

[2005][Spitfire]

Nuförtiden, när högkvalitativa konsertinspelningar sänds både på Internet och i konventionell radio mest hela tiden, känns liveplattor ruskigt omodernt. Vem förväntas egentligen köpa en liveplatta idag?

Testaments ”Live In London” är en upptagning från återföreningsspelningen i Englands huvudstad tidigare i år. Simultant med denna release släpps även exakt samma konsert på DVD inklusive intervjuer och backstage-material. Med detta i bakfickan blir det inledande resonemanget än mer relevant. Om man nu kan få samma musik, med lika bra (kanske till och med bättre) ljud plus bild och bonusmaterial; vem i hela världen är då köpare till CD-versionen?! Det enda logiska skulle vara rockers i U-länder där inte var och varannan invånare har DVD-spelare, alternativt lastbilschaffisar som måste ha ögonen på vägen.

Om man bortser från allt detta, vilket är principiellt svårt, så bjuder ”Live In London” på ett alldeles förträffligt innehåll. Liksom på remake-plattan från 2001 ”First Strike Still Deadly”, är ljudbilden kraftigt uppdaterad jämfört med låtarnas originalversioner. Framförallt är Chuck Billys röst, som har fått ett helt annat djup med åren, är ett rejält lyft. Och för att fortsätta jämförelsen är låtarna från de plattor som inte fick plats på ”First Strike Still Deadly” klart roligast. ”Electric Crown” och ”Let Go Of My World” från småtrista ”The Ritual” låter kanon här. Liksom ”Souls Of Black” från plattan med samma namn. Från ”Practice What You Preach” avverkas föredömliga versioner av titelspåret och ”Sins Of Omission”.

Sammanfattningsvis låter ”Live In London” fantastiskt. Men det får även DVDn förutsättas göra, varför det enda raka är att införskaffa den istället.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna