Thundereyes - Mordant Serenades

[2003][Officiell Hemsida]

Okej, så här har jag ännu ett lokalt bands demo i handen. Bandet heter Thundereyes och bildades under våren 2001. Konstellationen består av fem stycken unga herrar - Fredrik Bastholm och Johan Persson sköter de sexträngade instrumentet. Anton Hessner är den som får banka frenetiskt och slå på de stora pukorna. Julian Duniec trakterar den fyrasträngade och Jimmy Askelius vrålar sönder sina lungor.

Med tanke på det jag skrev om sångaren så kanske ni förstår att det är de dödas metall som det handlar om. Melodiös sådan till och med. Mordant Serenades innehar tre stycken låtar och jag ska nu gå igenom dem spår för spår!

Here We Are: Skivan inleds med ett Metallica-liknande riff för att sedan explodera i rena black/death-låten. Det vrålas, riffas och trummas så det står härliga till. Musiken låter som om den blir till i landet där Arch Enemy och in Flames bor. Låten avslutas med en massa avgrundsvrål och sedan är det dags för...

Just Try To: Detta spåret är troligtvis min favorit på skivan, här anas lite thrash-influenser och i refrängen skriks det: "Just Try To, Just Try To " på bästa Exodus-manér!

Go Under: Avslutningslåten på Mordant Serenades är troligtvis den mest meloidiösa av de tre. Till skillnad mot de andra låtarna som liknar Svensk döds så doftar den här lite mer finsk metall närmare bestämt Children Of Bodom, detta är dock en smaksak, andra skulle kanske dra en parallell till At The Gates och The Haunted.

Plattan är inspelad i Kung Fu Studios och produktionen låter helt okej. Jag har dessutom sett dessa grabbar live och de öser på som bara den. Hur är skivan då? jo den är bra, men jag vet att Thundereyes har mer att ge!

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna