Thyrfing - Farsotstider

[2005][Regain]

Odin och hans krigare står handfallna. Den skitige, missanpassade alfahannen Thomas Väänänen och dennes kumpaner har lämnat Valhalls gyllene grindar bakom sig. Framför deras hatfyllda ögon spelar en värld dränkt i misär. Den betonghårda inledningen "Far Åt Helvete" visar ett Thyrfing rejält på hugget och sätter klart ribban högt för vad som komma skall.

De dödliga behöver dock inte oroa sig. Den femte given - "Farsotstider" - andas multnande löv och brinnade eldar. Det är hårt, vackert, tungt och alldeles, alldeles underbart. Thyrfing har smort in sig i blod, riffat fram ett par våldsamma melodier och knåpat ihop en lyrik som kan skrämma slag på gemene man.

Låtmaterialet är i det närmaste perfekt sånär som på de talande partierna vilka undertecknad tyvärr finner mer irriterande än engagerande. Produktionen, som Henrik Edenhed står för (Kent, Lambretta), passar bandet som svärdet i den läderklädda slidan. Fansen till de råbarkade stockholmarna lär tjuta av glädje när de hör låtar som "Elddagjämning", "Baldersbålet" och "Tiden läker intet". Det gör n ä s t a n jag i alla fall.

Johan Karlsson

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna