TNT - My Religion

[2004][MTM]

Det norska bandet TNT har hållit på sedan i början av 80-talet och i mitten av detta årtionde, närmare bestämt 1984. Släppte de en mycket kritikerrosad skiva vars namn var "Knights Of The New Thunder". Denna skiva bidrog med tuffa och snabba låtar som "Tor With The Hammer" och den briljanta "Deadly Metal". Detta är den enda skiva som jag har hört med norrmännen och som ni kanske förstår, var det just denna platta jag hade i tankarna. Nu när deras nya skiva åkte in i cdspelaren.

Vid en första genomlyssning så var jag väl inte alltför exalterad. Borta var nu de snabba låtarna som fanns på skivan ifrån 1984. Dessa var nu istället ersatta med sega tråkiga spår och skivan lämnade mig totalt oförstående. Jag avfärdade den som en bra skiva men som saknade det lilla extra. Man kan dock inte ge upp så lätt och jag måste säga att jag hade väldigt fel angående det nya verket. För nu när skivan har snurrat betydligt fler varv så har det lilla frö - som jag tog skivan för - utvecklats till en fullständigt utslagen och vacker blomma.

Musiken som man kan höra på skivan drar mig osökt till år 1989 och Skid Rows debutplatta. Här är det nämligen inte tal om några dubbelpedal-låtar eller highpitchsång (jo lite, men inte överlag). Skivan är i stället fylld med catchy och svängiga låtar samt vackra ballader. Man kan ana vissa element av AOR, som i låten "Everybody´s Got A Secret" som jag av någon anledning drar paralleller till Loverboys "Working For The Weekend".

Andra låttitlar som är värda att nämnas är inledande "Invisible Noise" som innehar ett sjysst gitarrsolo "Lonely Nights", "Give Me A Sign", "Everything U R", "She Needs Me", "You´ll Be There" och titelspåret "My Religion", ja alla låtar är faktiskt riktigt bra. Bäst är nog dock den avslutande mycket vackra balladen "Song 4 Dianne" där sångaren Tony Harnell går upp så högt så att han nästan låter som Michael Kiske (ex-Helloween) eller Thomas Rettke (ex- Heaven's Gate) vilket i alla fall får mig att lyfta på ögonbrynen.

Gillar ni melodiös hårdrock så se till att införskaffa TNT´s "My Religion". Detta är ett av de bättre släppen med melodisk hårdrock år 2004 hittills. Denna borde tilltala de flesta som gillar band som Survivor och Skid Row. TNT´s fans bör inte oroa sig inför detta släpp och jag väljer att citera den sista meningen i infobladet till skivan. Där det står: "Klassisk melodiös hårdrock av allra yppersta kvalité där det bara är att kapitulera när de gamla kungarna återerövrar tronen" och jag kan inte annat än hålla med.

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna