Token - Punch

[2004][MTM]

Ännu ett kompetent stycke melodiös hårdrock, med små drag åt power metal. Det är faktiskt drag i plattjäveln! ”Tear Down the Wall” och ”Free I’m Gonna Roll” stänker loss rejält, med hyfsat tempo, friska riff och riviga gitarrsolon. Bäst är sångaren Mattias Ahlén som har en riktigt schysst, kraftfullt klar röst. Efter denna inledning får vi en sorts midtempoballad, ”Sometimes”, som sitter perfekt som en stilmässig vågbrytare.

”Wake Up” börjar hyfsat med fläskiga gitarrer. Men vad händer? Någon sorts halvrap i versen - och ännu mer halvrap i refrängen. Jag vill inte jämföra det med nu-metal, men definitivt inspirerat från andra sidan Atlanten, och inte direkt passande i sammanhanget. Med följande ”Falling” och ”Dreaming” blir det för mycket standard-AOR och jag börjar tappa koncentrationen och intresset. ”On the Move”, bryter dock stilen och höjer standarden igen. ”Save Me” är en snygg ballad som banar väg för ett par efterlängtade rivigare saker i ”The Sin” och ”Media Doll”. Den förstnämnda har plattans tyngsta riff och framträder snabbt som en favorit.

Men vad är det för omslag plattan har begåvats med? Ett sterilt, grått månlandskap med en rund symbol, otalt intetsägande och inget som inger hopp om en bra platta direkt. På det hela taget inte tokigt. Bra variation och en förmåga att kombinera hederliga melodier med modernare sound.

David Bergström

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna