Tokyo Dragons - Come On Baby EP

[2006][Escapi]

I och med superstarka debuten ”Give Me The Fear” skred brittiska Tokyo Dragons direkt fram som avsomnade The Darkness självklara arvtagare. Men till skillnad från landsmännens emellanåt tveksamma popnerv, odlade Tokyo Dragons med en gång en betydligt skitigare rockattityd mer lämpad för jeanskillar med smuts under naglarna.

Minns att jag gav nämnda platta ett rätt högt betyg och i princip finns det inget på den här EP’n som musikaliskt sett är sämre. Ändå är jag lite ambivalent inställd, då den så uppenbart går ut på att köpa tid inför en kommande fullängdare. Tre (visserligen alldeles utmärkta) nya spår känns helt enkelt lite ynkligt.

Förutom dessa återfinns titelspåret (som även finns med på ”Give Me The Fear”) i tre versioner, dels i sin ursprungsform, dels som video, dels som liveupptagning från spelningen på Hultsfredsfestivalen 2006. Från samma spelning är även debutens ”Johnny Don’t Wanna Ride” och ”Set ’em Off” hämtade. Något som, i och med att P3 Live sände konserten i sin helhet i fjol, mest känns som en axelryckning.

Men bra röjarrock är det lika fullt vilket självklart måste premieras. Och den Benny Hill-influerade skräckvideon är faktiskt, när allt kommer omkring, nästan ensam värd priset för den här plattan. Tokyo Dragons är kort och gott sköna jävlar.

Martin Lee

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna