Torture - Storm Alert

[2006][Escapi]

Hoppsan! Här var det till att låta old school minsann. Komplett med svajarmssolon, dubbla baskaggar och utdragna falsettskrik. Tänk tidiga Slayer, Dark Angel, Bloodfeast och Nasty Savage så är du med på tidsresan.

Vid närmare kontroll av biografin kommer förklaringen. ”Storm Alert” spelades in redan 1989, men släpptes aldrig i officiellt i USA vilket givit plattan något av kultstatus på hemmaplan. Denna återutgåva har fått en ansiktslyftning av ingen mindre än Neil Kernon (Judas Priest, Cannibal Corpse, Nile, Nevermore) och visst låter den bra. Framförallt trummorna har lyfts fram i ljudbilden på ett sätt som överensstämmer mer med dagens studioreferenser. En annan bonus är de två demospåren som bandet spelade in med Bill Metoyer innan bandet lades i malpåse.

Ända tills nu då. Torture är, liksom så många andra thrashband, återförenade och ska ut på turné med bland annat Overkill under året. Att detta skulle rendera ”gubbarna” några större inkomster betvivlar jag dock starkt. Är du liksom jag svag för tidig thrash i alla dess former, ska du ändå låna den här plattan ett öra. På sina ställen är ”Storm Alert” rent briljant.

Martin Lee

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna