Twelve Tribes - The Rebirth Of Tradgedy

[2004][Roadrunner]

Liksom flertalet hardcore-band är Twelve Tribes ett gäng förbaskade grabbar. Exakt vad man skriker ut sin frustration över har jag inte fördjupat mig i då mitt promoex saknar texter. Men jag tvivlar inte en sekund på att ilskan är äkta. När jag hör Adam Jackson ta ton far mina tankar iväg till tidigt 90-tal och band som Downset och (i viss mån) brittiska Senser.

Roadrunner vill göra gällande att Twelve Tribes skulle vara något oerhört nyskapande. Och förmodligen är det rätt sätt att marknadsföra ett gäng som i många avseenden spelar en musik som peakade för tio år sedan. Åtminstone i Europa där hardcore med hip-hop inslag har blivit duktigt bespottat på senare år. Lite orättvist tycker jag själv då nämnda Downset, Rage Against The Machine och självklart Faith No More fortfarande ligger mig varmt om hjärtat. Med ett genomgående starkt låtmaterial placerar sig”The Rebirth Of Tragedy” sida vid sida med dessa pionjärer. Och vore det 1994 hade den garanterat skickat Twelve Tribes raka vägen till stjärnorna.

Förhoppningsvis kan folk lägga fördomarna åt sidan och därmed ge detta utmärkta band en chans. Riktigt bra musik har de facto inget bäst föra datum

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna