Twisted Tower Dire - Netherworlds

[2007][Remedy]

De här nitbärarna har fått som sitt kall att föra vidare gammal oförskönad NWOBHM från tidigt 80-tal till nästa generation. Det osar liksom en korsning mellan Judas Priest och ett tidigt råbarkat Iron Maiden. Bandet presenterar på sin fjärde skiva en ny sångare i Johnny Aune. En kille som lägger sig ganska nära en viss Geoff Tate i tonläge. Är man då lagd som undertecknad kan man tröttna både en och två gånger under längden av en skiva.

Soundet kan man inte klaga på, men låtmaterialet är i sanningens namn ganska beskedligt. Ibland känns det som om man koncentrerat sig mer på hur det ska låta än att det också ska låta bra. Riktigt hur man tänkte när man plitade ihop "Tales of Submission" vet jag inte, men du lär knappast missa titeln i alla fall. Nästan "Hearts on Fire"-klass på den tjatigheten, om än i makligare tempo. Bästa spåret, småepiska "Firebird", kommer i elfte timmen. Men visst finns det tendenser till något i "Starshine" och "Killing Kind" också.

Hade TTD kommit fram som band under NWOBHM-eran hade de sannolikt förblivit en av de glömda, obskyra akterna. Nu, eftersom de drog igång under senare halvan av 90-talet - när all form av heavy metal var totalt ute, får de viss cred för sin blotta uppenbarelse och kärlek till genren i fråga. Men det är fortfarande inte särskilt bra.


Betyg: 4/10

David Bergström

<< Tillbaka till Skivrecensionerna