UDO - Nailed To Metal

[2003][AFM]

Udo Dirkschneider borde de flesta nitförsedda personer veta vem det är. För de som inte vet det, så var han sångare i det legendariska tyska åttiotals-bandet Accept. Accept splittrades dock och då bildade frontmannen ett nytt band. Bandnamnet tog han ifrån sitt eget namn, nämligen "UDO".

Om man skulle beskriva Udo´s sångröst så har jag alltid tyckt att en blandning av Kai Hansen (Gamma Ray) och Lemmy Kilmister (Motörhead) har legat nära till pass. Även Rob Halford (Judas Priest) och Blackie Lawless (Wasp) stämmor, är röster som ploppar in i skallen när jag hör Udo´s inte så bedårande röst.

Detta är en liveplatta som består av hälften UDO och hälften Accept-låtar. Skivan är inspelad i Ryssland och innehar tio stycken spår. Ljudet är bra, nästan för bra. Det är inte utan att man undrar om detta verkligen är live. Om det inte skulle vara något publikljud (som dock bara hörs ibland) så hade jag tvilat på att detta verkligen är live. Det är dock musiken som är viktigast och här bjuds vi på klassiker i form av "Fast As Shark", "Princess Of The Dawn", "Restless And Wild", "Metal Heart" och den obligatoriska "Balls To The Wall".

Samtliga som jag räknade upp nu är Accept-låtar och av UDO-låtarna så gillar jag bäst "Holy", "Thunder In The Tower" och "Hard Attack". På det hela taget så det en mycket bra skiva, dock något kort. Jag har aldrig riktigt, riktigt gillat Accept/UDO (har dock två Accept-plattor), men med denna skivan så har jag definitivt ändrat uppfattninng om den lilla tyska mannen med den stora rösten.

Har du aldrig hört Accept/UDO och är nyfiken på nämnda grupper så kolla för gudarnas skull upp denna skivan. "Nailed To Metal" fungerar utmärkt som nybörjarskiva, det är inte bara en live-platta. Det är mer en slags best-of. UDO är även klara för Sweden Rock Festival. En bandbokning som till en början inte kändes så intressant för mig, har nu ändrats till det bättre. Ses på SRF!

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna