UDO - 24/7

[2005][AFM]

>Accepts festivalturné till trots har sångaren Udo Dirkschneider lyckats knåpa ihop en ny platta med sitt U.D.O. Det här är dock en EP som fungerar som någon sorts aptitretare. Endast titelspåret återfinns även på den i oktober kommande ”Mission No. X”. ”24/7” är en typisk U.D.O.-låt. Rak metal med enkel och fästande refräng. Som sådan är den varken bättre eller sämre än det som bandet levererat på senare år.

Lite mer speciell är i stället ”Mean Streets”. Versen låter lite ”Generation Clash” och även om den sticker ut är den i segaste laget. Refrängen är dock mer fart i och den når klart över medel. ”Number For A Number” är väl en standardlåt för bandet i fråga. Ett av det slag i övre midtempo som alltid finns med i ett par varianter på varje platta. Tydligen insåg man det själva också, varför det alltså bara återfinns på denna EP.

Aningen snabbare ”Scream Killers” passerar nästan obemärkt den med. Även detta en låt som vi hört i otaliga varianter alltsedan Accept-tiden. ”Hardcore Lover” öppnar lite starkare med ett riff som avviker åtminstone en smula från mallen. Udo ger här exempel på lite ”skönsång” i versen. Refrängen kanske inte är direkt originell, men den funkar. Gitarrsolot är oväntat aggressivt, vilket ger ett extra plus! Slutligen medföljer en liten ”multimediasektion” som består av ett par bakgrundsbilder i olika format. Inte så spännande kanske… Det här är väl just ett smakprov av lite överblivna rester. Som sådant är det trots allt godkänt, men jag hoppas innerligt att det kommande albumet blir mer spännande!

David Bergström

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna