Unjust - Glow

[2004][Copro]

Unjust kommer från den del av San Fransisco som kallas The Bay Area. Men om du förväntar dig gammal hederlig 80-tals thrash lär du bli grymt besviken. Detta är post grunge/nu metal enligt samma recept som gjort Creed, Staind och Nickelback stora.

Unjust har tidigare släppt två plattor som enligt uppgift har blivit riktigt framgångsrika (KKKK i Kerrang!, Top 10 album of the year i tyska Metal Hammer). Utan att ha hört dessa, tror jag att även denna senaste utgåva bör ha goda förutsättningar att bli en framgång. Inte så att jag hoppar av förtjusning när jag hör ”Glow”, men jag kan ändå se att det finns kvaliteter här som borde kunna tilltala en bred radiopublik.

Exempelvis sjätte spåret ”Falling”, med sin Tears For Fears-ljudande (!) refräng, har tillräckligt med hitkänsla för att gå hem i såväl de svenska stugorna som de amerikanska college-korridorerna. Och självklart finns det även fler spår på ”Glow” med potential att lyfta fram bandet i rampljuset. Problemet är bara att jag har alldeles förbaskat svårt att se vilka, eller varför.

Jag har verkligen försökt att hårdplugga Unjust under en period, men det blir aldrig särskilt mycket mer än hyfsat trivsam bakgrundsmusik. Ibland verkar bandet vilja väcka mig genom att lägga in ett och annat ångestvrål. Och visst, om uppmärksamhet är syftet så fungerar det. Men rent musikaliskt ska man naturligtvis låta bli sådana dumheter och satsa på en konsekvent linje istället. För dig som inte törs lyssna på riktig hårdrock.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna