Vader - Impressions In Blood

[2006][Regain]

Polska Vader fortsätter med oförtruten ilska att mangla ursinnig dödsmetall enligt samma mall som vi vant oss vid. Kulsprutetrummor, helvetesgrowl och rakbladsriff staplas ovanpå varandra med en frenesi som borde få den mest härdade dödskalle att gå i skärvor.

Det är egentligen otroligt hur bandet, inom sin trots allt smala nisch, lyckas trollbinda så fullständigt. Och detta utan att egentligen variera sig så märkvärdigt mycket. Istället handlar det om en förkrossande massiv ljudbild som slukar allt i sin väg och effektivt mal ner varje uns av motståndskraft. Lite enligt samma filosofi som Bolt Thrower.

Den låt som sticker ut mest är ”Predator”, just tack vare sitt (i sammanhanget) makliga tempo. Och just därför är den också överlägset tristast på plattan. När efterföljande ”Warlords” fullständigt sliter trumhinnorna i stycken några minuter senare är det direkt befriande. Efter ytterligare fyra vedervärdigt snabba holmgångar sänks åter tempot i avslutande ”The Book”, men nu har även jag drabbats av galopperande puls, vilket gör denna sorti direkt nödvändig.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna