Vesania - God The Lux

[2005][Napalm]

Eftersom Vesania består av medlemmar från Polens två giganter Behemoth och Vader blir förväntningarna på ”God The Lux” kanske orimligt höga. Samtidigt kan man fråga sig varför musiker som bevisligen lyckas så väl på sina vanliga kneg, skulle ge sig ut på tveksamma vänsterprassel vid sidan av?

Frågan förblir hängande i luften utan egentligt svar. ”God The Lux” kommer nämligen inte i närheten av endera bandens senaste utgåvor. Snarare handlar det här om någon sorts keyboarddrivet Dimmu Borgir-light. Möjligtvis är det ett uttryck för bassisten Orions vilja att förfina ett mer renodlat black metal-koncept, vid sidan av Behemoths allt mer death metal-ljudande eskapader? Å andra sidan blir det rätt poänglöst när helheten känns så intetsägande som här.

Hårda ord, visst, men jag har verkligen ansträngt mig för att förstå ”God The Lux”, bara för att gång på gång somna med lurarna på trekvart i soffan. Inte en låt, inte ett riff, inte minsta refräng fäster. Då är det något grundläggande fel. Jag hatar att säga det, men Vesania borde ha stannat i malpåse.

Martin Lee

Betyg: 3/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna