The Vision Bleak - The Deathship Has A New Captain

[2004][Prophecy]

När någon nämner horror-metal kan man lätt bli konfunderad, vissa tänker på Iced Earth’s ”Horror Show” och vissa tänker på King Diamond. Efter att ha lyssnat på The Vision Bleak anser jag nu att de förstnämnda är bättre exempel på alla sätt och vis. De flesta låtarna på denna plattan bygger på historier av kända författare till exempel John Carpenter’s The Fog ,och det låter ju onekligen lovande på pappret.

Skivan öppnar med låten ”A Shadow Arose”, den börjar som ett slags intro och man känner direkt skräckvibbarna. Efter någon minut börjar även en kvinna sjunga och dom distade gitarrerna och trummorna kommer in. Pompöst var ordet.

Nästa låt är ”The Night of the Living Dead”, en tung låt även denna med lite lömska skräckljud i bakgrunden. Men så fort sången kommer in vill jag helst bara byta låt. Sången är mörk, dålig och om man inte hört vissa ord skulle man kunna tro att han sjöng på tyska. Låten fortsätter sedan med en intetsägande refräng och intetsägande synthslingor. Mycket av denna stilen ser man mer på skivan. The Vision Bleak består av Allen B. Konstanz och Ulf Theodor Schwadorf(f.d. Empyrium). Vem som spelar vad har jag dock ingen aning om, och verkar vara svårt att få reda på.

Som sagt är det mycket tråkiga låtuppbyggnader, synthljuden passar ej in riktigt och när ”howl-ljuden” kommer in känns det mer som nån halloweenbuskis för barn. Fast lite tråkigare då. Även om det finns vissa plus, till exempel bra produktion, okej texter och schysst gitarrlir kan det inte på långa vägar kompensera den tråkiga helheten.

Olof

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna