Wasp - Dominator

[2007][Demolition]

När det elfte studiosläppet från dominerande sågklings-rockstjärnan, Blackie Lawless, ligger på skivdiskarna smetar mannen upp sina rakbladsvassa riff på den blodiga väggen av Wasps arv. Partyhårdrocken har åter fått komma till tals tillsammans med en slev pretto-Wasp á la "The Crimson Idol".
Ryhtmsektionen fungerar som en helhet och för första gången på länge är det mer av ett band än en persons ideér som fått komma till skott.

"Dying For The World" skrevs som en salut till de amerikanska soldaterna. En skiva att döda till uttryckte sig den diplomatiske amerikanen om verket. Nu fyra år senare är hatet vänt mot ett annat håll - ett politiskt. Blackie känner sig förd bakom ljuset av sin egen regering och ilskan gror på nya releasen "Dominator". "Where you gonna turn to Burning Bush's lie" sjunger den hårfagre mannen. Materialet skiner likt en blodröd tråd i temat om den amerikanska soldaten som dör i Irak men oturligt nog, på grund av alla soldaters bortfall, nekas en plats i himlen - sankte per har slut på änglavingar.

Inledande "Mercy" är ett veritabelt slag på käften och den gamle rockräven sjunger på ett övertygande sätt som endast svarten kan och när han pressar fram rader som "I feel your face embrace the sweat. Fall from my head. My name in vain and flames you cry" är det bara att kapitulera, knäböja inför geniet och kyssa marken.


Betyg: 8/10

Johan Karlsson


<< Tillbaka till Skivrecensionerna