Wicked Sensation - Exeptional

[2004][MTM]

Hårdrock i 80-talsmodell är vad som vankas på denna skivan. Bandet består av sex stycken grabbar vilka kommer ifrån så vitt skilda länder som Tyskland, Thailand och Nederländerna. Sångaren Robert Soeterboek låter som en Dave Meniketti ihopmixad med Ian Gillan - och vilken röst sedan. Faktum är att självaste Arjen Lucassen (Ayreon) var den som fick in honom i bandet och när vi ändå pratar om utomstående så kan jag förtälja att självaste Andi Deris (Hellloween) har varit med och arrangerat vissa låtar på "Exeptional".

Inledande "Shining Light" är en up-tempo-låt som skulle kunna platsa på en tidig Dio-platta - fast refrängen är kanske lite väl AOR-orienterad - och ibland ter sig plattan lite väl smörig som i refrängen till "The One You Love Ain´t Me". Titelspåret är en halvtung historia med en riktig 80-talsrefräng. Låt nummer åtta "Kiss It Away" - inleder med ett identiskt ljud som på Avantasias "The Seven Angels" - sedan slutar dock likheterna och låten seglar iväg i ännu en halvbra dänga.

Hela skivan är sådär halvbra, men i slutet så lyfter den lite, en riktig rockrökare i form av "My Own Misery" tar fart och succén är ett faktum, problemet är bara att emellan denna finns åtta andra mindre bra låtar. Gillar du Whitesnake/Y & T/Purple kan detta vara något för dig, men ha inte för höga förväntingar.

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna