Within Y - Portraying Dead Dreams

[2006][Gain]

Så var det då åter dags för ett gäng att ansluta till bröderna Björlers fan club. Och det är väl i sak inte fel; vi talar trots allt om ett par av Sveriges främsta låtskrivare. Dock finns en tydlig gräns mellan att låta sig inspireras och att kopiera rakt av.

Eftersom sannolikheten för att någon som diggar hård musik, både skulle ha missat ”Slaughter Of The Soul” och The Haunteds samlade diskografi är rätt låg bör man ställa sig frågan vad ”Portraying Dead Dreams” egentligen tillför. Svaret är som väntat att originalet även denna gång överglänser efterföljarna.

Det som möjligtvis skulle kunna tala för Within Y är om ryktet beträffande nya Haunteds uselhet stämmer. Men det är tveksamt om ens det räcker för att ge karriären ordentlig skjuts. ”Portraying Dead Dreams” är, trots snygga riff och en samspelt rytmsektion, på tok för anonym för att lämna något bestående intryck.

Det går att ha överseende med att vissa band inte är så förbaskat nyskapande. Men det förutsätter en grym image eller ett jäkligt solitt låtmaterial. Within Y har ingetdera.

Martin Lee

Betyg: 4/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna