Walls Of Jericho - With Devils Among Us

[2006][Trustkill]


Lika bra att säga det med en gång; detta har inte ett smack att göra med de tyska powermetalpionjärernas milstolpe från 1985. Tänk istället Hatebreed, Terror och Sick Of It All. Det här är rå bloddrypande hardcore med så mycket våldsfixering att man får blåmärken efter bara ett par låtar.

Detroitbandet besitter en tajthet och ett groove som nästan får en att tappa andan. Ändå är det den kvinnliga mikrofonisten som imponerar mest. Likt en väloljad styckningsmaskin hugger, sågar och fräser sig Candace Kucsulain fram genom de tjocka ljudlagren. Förbannad är bara förnamnet. Men det är faktiskt i de mer finstämda ögonblicken som hela hennes register verkligen kommer till sin rätt. Därigenom står bandet också ut från den stora mängden hardcoreband. Har svårt att se exempelvis Jamey Jasta fixa en låt som nionde ”No Saving Me”.

”With Devils Among Us” är en i alla avseenden kanonstark platta som utan tvekan höjer sig över mängden i förra årets hardcoreskörd. Nu är det bara att hoppas att intresset på den här sidan atlanten är stort nog för en fysisk konfrontation. Fast det är ytterst tveksamt om jag skulle våga ställa mig längst framme vid scenkanten.

Martin Lee

Betyg: 8/10
<< Tillbaka till Skivrecensionerna