Wolfpack Unleashed - Anthems Of Resistance

[2007][Napalm]

Att ett gäng från Österrike kallar sig Wolfpack och pryder debuten med ett motiv som för tankarna till SS känns inte helt klockrent. Fast betydligt mer omdömeslöst är valet av Günther Wirth som sångare.

Visst kan jag både höra och förstå ambitionen att frasera som en ung James Hetfield. Men till skillnad från Triviums Matt Heafy, misslyckas Günther kapitalt. Det finns helt enkelt ingen grundläggande vokal ton att bygga på, vilket resulterar i ett ansträngt och ibland nästan falskt uttryck.

Det är sjukt synd med tanke på hur väl thrash-riffen sitter över hela plattan. På sina håll återfinns visserligen rena plankningar, men dessa ser jag som tillräckligt uppenbara hyllningar (till framförallt Megadeth) för att låta passera.

Istället för att döma ut Wolfpack Unleashed helt och hållet, hoppas jag verkligen att de plockar in en vettig sångare. Det skulle räcka för att jag med stort intresse skulle kolla in såväl en kommande platta som ett eventuellt liveframträdande. Så bra är faktiskt musiken.
Martin Lee

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna