Yngwie Malmsteen - Unleash The Fury

[2005][SPV]

Att Malmsteen valt att döpa senaste alstret till "Unleash the Fury" (från hans lilla dispyt på flygplanet) tyder på åtminstone en gnutta självdistans, ett ord jag annars inte förknippar honom med. På låtfronten bjuds det inte direkt på några ögonbrynshöjande tingestar; det är samma mix av Blackmore- och klassiskinfluerad metal som varit receptet i cirka tjugo år nu, men att klaga på det är väl som att gnälla över Iron Maidens många gitarrmelodier, eller att Candlemass musik är så långsam. Det som är mest anmärkningsvärt med spåren är i såfall antalet: hela arton spår är inbrända på plastbiten.

Snabba "Locked And Loaded", får mig osökt att tänka på Judas Priests ångvältsklassiker "Painkiller", medan "The Hunt" har likheter med "I Am a Viking" från gitarrekvilibristens suveräna "Marching Out". Tunga "Bogey Man" och sirapssega "Revelation (Drink With the Devil )" skulle jag dock helst varit utan. White sjunger som vanligt rent och fint, men känns fortfarande lite könlös.
I bluesiga halvballaden "Cherokee Warrior" tar Yngwie mikrofonen i besittning och insatsen är överraskande stark, ett utlåtande som även kan appliceras på hela plattan.

Jag undrar vilken ex-Rainbow-vokalist Yngwie har i sikte för framtiden. Graham Bonnet månntro?

Martin Pelin

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna