Zonaria - Infamy And The Breed

[2007][Pivotal Rockordings]

I närmare två år har Umeås Zonaria bombat min mailbox med meddelanden om sina dödliga förehavanden. Något som direkt placerar "Infamy And The Breed" överst i månadens hög av promoplattor. Måste tillstå att jag är grymt imponerad över bandets näsa för marknadsföring och anar att åtminstone någon i bandet besitter de viktiga kunskaper, utöver själva musicerandet, som krävs för att hävda sig i dagens översållade musikutbud.

Även när det gäller musiken är imponansfaktorn hög. Välkomponerade slingor, kulsprutesnabbt (visserligen triggat) trumspel kombinerat med tekniskt avancerade break och väl tajmat growlande placerar Zonaria någonstans i gränslandet mellan Hypocrisy och Dimmu Borgir. De är med andra ord inget gäng man greppar vid första lyssningen men, liksom hos nämnda referenser, går det tydligt att urskilja kvalitéer som ligger längre fram i lyssnandet, som växer fram med tiden.

Möjligtvis är jag aningen för gammal och resignerad för att fullt ut förstå storheten i musikstilen. Dock har jag inga som helst problem att se Zonaria ta en välförtjänt plats bland de redan stora inom genren. Proffsigheten och beslutsamheten finns bevisligen redan där. Det kommer att löna sig.

 

Betyg: 7/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna