November 2003

26/11 - Edguy´s Sverigedatum klara!

Edguy´s sverigedatum är nu klara och förutom Stockholm och Göteborg så får även Umeå en påhälsning av de glada tyskarna! Dessa datum gäller!

6 maj 2004 Göteborg - Kåren
8 maj 2004 Stockholm - Arenan
9 maj 2004 Umeå - Umeå Arena

24/11 - Edguy spelar i sverige i vår!

Det tyska power metal-bandet Edguy ska spela i Sverige nästa år, datum blir bland annat den 8 Maj, några övriga datum har inte setts till, men enligt Gry Gater på skrikhult.se så ska de även spela i Göteborg. Biljetter till Stockholmsspelningen är redan släppta på Ticnet.se och kostar 195 kr + förköpsavgift.

22/11 - Stratovarius upplöses!?

Gitarristen tillika låtskrivaren Timo Tolkki säger att bandets framtid är i fara. Han verkar missnöjd med vissa bandmedlemmar och ska ha en enskild diskussion med var och en om bandets framtid, Tolkki berättar vidare att det är 95 % chans att tre bandmedlemmar kommer få sparken.

22/11 - Iron Savior namnger nytt album!

Det tyska heavy/power metalbandet ska släppa en nya skiva nästa år via Noise Records, skivan har fått namnet Metalized.

22/11 - Svenskt band till den finska festivalen Tuska!

Det svenska dödsmetall-bandet Dark Tranquillity är nu klara för nästa års Tuska-festival, andra klara band är bland annat, Edguy, Children Of Bodom, Stratovarius och Finntroll. Festivalen sätter igång den 11 Juli och håller på till den 13 Juli.

20/11 - Nya band klara för Wacken Open Air!

Nu är det även klart att Anthrax, Children Of Bodom, Hypocrisy och Mayhem är klara för den tyska festivalen som går av stapeln mellan den 5 - 7 Augusti. Besök festivalens hemsida här - W:O:A

20/11 - Metallica ska spela på ULLEVI!?

Enligt den svenska tidningen Expressen så ska Metallica spela på Göteborgs mega-arena Ullevi nästa år. "Det är bara några formaliteter kvar innan det blir officiellt" säger en person med god insyn i Nöjesverige. Enligt Expressen så är ett troligt datum den 29 Maj.

20/11 - Bruce Dickinson förklarar rykten ogiltiga!

För några dagar sedan så intervjuades Iron Maidens frontman Bruce Dickinson av den svenska tidningen Aftonbladet. Bruce ska då ha sagt att de ska sluta turnera om fem år men de ska släppa skivor. Herr Dickinson säger nu att det var inte vad han sa, han sade att de skulle inte göra långa månadsturneer, han sa aldrig att de skulle sluta turnera!

20/11 - Elvenking släpper nytt album!

Det italienska bandet Elvenking ska börja mixa sitt nya album den första december och en tidig release nästa år är att vänta. Albumet kommer heta Wyrd och släpps via AFM Records.

19/11 - Michael Kamen har avlidit!

Michael Kamen som bland annat har arbetat med Pink Floyd, Queensr˙che och Metallica ryktes hastigt ifrån oss idag.
Michael Kamen blev 55 år gammal. Rest In Peace

18/11 - Metal-radio!?

Det blir mer hårdrock i radio snart. Kanalen P4 sänder en timmes live-konserter ifrån SRF i somras. De ska även börja sända ett hårdrocksprogram "Dist" under Januari. Kanalen P3 är inte sämre, det ska sända ett program kallat rundgång under julafton, juldagen och nyårsafton, programmet är två timmar och kommer hålla på mellan 18 - 20.

18/11 - Mörkgrynings sångare har hoppat av!

Det svenska black metal-bandet Mörkgryning gjorde ett bejublat framträdande på Sweden Rock Festvial i år, bandets sångare Peter "Kimera" Nagy har nu hoppat av Mörk Gryning. Peter ska hålla på med sina andra band Eternal Oath och Amaranth istället.

18/11 - Morifade släpper nytt album 17 Januari!

Det svenska power metal-bandet släppte förra året skivan Imaginarium. Den nya skivan kommer heta Domi<>nation och släpps via holländska Karmageddon Media.

18/11 - Aina framflyttad?

Aina - Four Days Of Rising Doom som skulle släppts igår är enligt CDON framflyttad till den 8 December.

16/11 - Gates Of Metal-konserter online!

Nu har äntligen fyra konserter ifrån den svenska festivalen Gates Of Metal lagts upp på http://www.hultsfred.tv Konserterna som tillhandahålls är Gamma Ray, Lost Horizon, Nightwish och Freedom Call. Mycket nöje!

12/11 - Anthrax klara för Bang Your Head!

Nu är det även klart att det amerikanska thrash-metal bandet Anthrax ska spela på nästa års Bang Your Head-festival. Andra akter som uppträder är bland annat Magnum, Death Angel och Primal Fear. Du kan besöka festivalens hemsida här http://www.bang-your-head.de

12/11 - Bruce Dickinson frisk!

Iron Maidens sångare Bruce Dickenson led nyligen av halsproblem så bandet var tvungna att ställa in två spelningar. Bruce är nu friskförklarad vilket innebär att Köpenhamn-spelningen idag kommer bli av!

10/11 - Iron Maiden ställer in Finland!

Idag så skulle Iron Maiden spelat i Finland, spelningen är dock inställd pågrund av Bruce Dickinsons hals. Bruce skulle besöka läkarna idag för ytterligare information.

10/11 - Anton "Maiden" Gustavsson har gått bort!

Anton Maiden gav oss många skratt med sina tolkningar av Maiden-låtar, nu kan vi endast höra dem ifrån graven. Det är med vemod som jag skriver detta. Anton blev en kultfigur och han var både älskad och hatad. Anton blev 23 år gammal.
Only The Good Die Young

6/11 - King Diamond intar den svenska albumlistan!

Skräckkungen King Diamond, har nyligen släppt skivan The Puppet Master och den har nu intagit den svenska albumlistan som plats 24. Kungen turnerar just nu i USA med Entombed, Nocturne och Single Bullet Theory.

5/11 - Ron McGovney säljer Metallica-rariteter!

Den föredetta Metallica-medlemmen Ron McGovney auktionerar ut väldigt udda Metallica-saker på Ebay! Bland rariteterna finns Backstagepass, skivor, kort och västar med mera.
Auktionen kan du se om du klickar här! När detta skrivs så ligger budet för närvarande på 316 dollar. Utropspriset var 99.9 dollar.

4/11 - Edguy publicerar låttitlar för kommande EP´n!

Det tyska power metal-bandet Edguy, kommer släppa en EP inför det kommande albumet Hellfire Club. EP´n som har fått namnet King Of Fools, kommer som det ser ut i nuläget att släppas den 2 februari och kommer innehålla fem låtar.

01. King Of Fools (3:30)
02. New Age Messiah (5:58)
03. The Savage Union (4:14)
04. Holy Water (4:13)
05. Life and Times Of A Bonus Track (3:23)

3/11 - Två nya band konfirmerade till Bang Your Head!

Nu är det även klart att Queensr˙che (US) och Children Of Bodom (FIN) är klara för nästa års Bang Your Head-festival. Andra akter som uppträder är bland annat Magnum, Death Angel och Primal Fear. Du kan besöka festivalens hemsida här http://www.bang-your-head.de

Sida 1 2 3 4 5 6 7 8