Februari

27/2 - Nightwish: nya studiofoton online!

Tretton stycken studiofoton har postats på Nightwish officiella hemsida. Dessa ser ni här. Som vi tidigare har rapporterat så släpper finländarna sitt femte studioalbum betitlat Once i sommar.

27/2 - Meshuggah namnger sitt nya album!

Svenskarna har nu namngett sitt kommande album som beräknas komma ut i höst. Plattan släpps via Nuclear Blast och kommer heta "Catch 33". Meshuggah är även klara för årets konstellation av Gates Of Metal.

22/2 - DARK FUNERALS livealbum försenat!

Den svenska svartmetallplutonen har fått skjuta tillbaka sin release av deras livedokumentation "De Profundis Clamavi Ad Te Domine". Skivan beräknas släppas den 19 April via Regain Records. Någon orsak till förseningen har inte givits.

21/2 - TWISTED TOWER DIRE jobbar med nytt material!

Amerikanerna i Twisted Tower Dire håller just nu på att skriva nytt material för de deras kommande skiva. Skivan beräknas släppas i år till sommaren och den har ännu inte något namn. Plattan blir uppföljaren till förra årets "Crest Of The Martyrs" och släpps via Remedy Records.

20/2 - Fyra nya band till SRF!

Igår klockan halv tolv (23:30) presenterades ytterligare fyra akter till den redan långa listan band som ska medverka på årets upplaga av Sweden Rock Festival. De nya banden är: Axel Rudi Pell (D), Coney Hatch (CAN), Foghat (UK) och de brittiska progrockarna Hawkwind.

19/2 - Intervjuer med RUNNING WILD online!

Running Wilds officiella hemsida http://www.running-wild.net så har tre olika intervjuer lagts upp. De som har intervjuats är Bernd Aufermann (gitarr), Matthias Liebetruth (trummor) och ex-medlemmen Jörg Michael (ex-Stratovarius, trummor). Running Wild är även klara för detta års konstellation av Gates Of Metal.

18/2 - PRIMAL FEAR till Sverige!

Alla ni som grät blod över att missa Primal Fear som förband till Iced Earth i vår (touren blev som det tidigare har rapporterats,inställd), kan nu torka tårarna. Nu kommer räddningen, efter den inställda turnén med Iced Earth så hoppar tyskarna på årets Wacken Roadshow. Faktum är att de ska headlina hela schabraket, så nu får vi mera tyskmetall än våra öron kan höra, härligt. Biljetterna är ruskigt billiga och ligger under 200 kr! För mer info om priser och datum se här.

18/2 - Samtliga headliners till SRF är nu klara!

Så är det nu klart. Först presenterades de brittiska giganterna Judas Priest, svenskgunstlingarna Europe följde härnäst och nu är det klart att tyska Scorpions ska headlina en av dagarna. Judas spelar på torsdagen den 10 Juni, sedan intar Scorpions Festival Stage den 11 och hela festivalen avslutas med mäktig show av Europe lördagen den 12 Juni. Tidigare klara band är bland annat: Nightwish, Exodus, Pat Travers, Skid Row och Persuader. Festivalens hemsida kan ni se här.

18/2 - Sidan är nu åter tillbaka!

Efter en hektisk vecka i Finland så känns det skönt att komma hem igen och varva ner. Sidan har nu fått en lite tillputsning av designen som vi hoppas att ni tycker är bättre än den gamla. Något annat som är nytt är att vi har fixat en gästbok där ni kan ge ris och ros eller helt enkelt bara fråga om hårdrock. För mer information läs "startsidan".

8/2 - The Power Of Metal tar uppehåll!

Japp, ni läste rätt. Efter att ha "servat" er med en recension varje vardag så tar nu sidan ett uppehåll. Anledningen till uppehållet är att "Webmastern" ska åka på en arbetsvecka i Finland! Vi återkommer senast den 20 Februari! Recensioner med Requiem och en del band som ligger på bolaget "Inside Out" bör vara upp då. Vi hoppas att ni har överseende med detta. Ha det bra, så ses vi om två veckor.

6/2 - Iron Maiden släpper en ny singel i mars!

Jodå, nu är det dags igen. Innan har det varit "Wildest Dreams" och "Rainmaker" men nu är det dags för "No More Lies" att få tryckas upp som singel. En orkesteral version av "Paschendale" kommer ingå som spår på singeln bland annat. "No More Lies"-singeln beräknas släppas den 29 Mars.

5/2 - NIGHTWISH nya albumtitel blir Once!

Nu är det klart att finskarnas nya album kommer heta "Once". Albumet är beräknat att släppas i sommar via Spinefarm i Finland och Nuclear Blast i resten av Europa.

5/2 - PRIMAL FEAR till Wacken!

I ett uttalande på bandets hemsida primalfear.de så skriver bandet att de är klara för Wacken i år igen (de var där förra året). Tidigare klara artister till Wacken är bland annat: Dio, Children Of Bodom, Warlock, Saxon och Bal-Sagoth. Primal Fear skriver även att de kommer följa med Iced Earth som förband när touren senare lagts.

4/2 - ICED EARTH´s Europa-turné framflyttad!

På grund av Jon Schaffers ryggproblem har tyvärr det amerikanska bandets Europe-turné fått problem. Jon Schaffer berättar att turnén kommer bli av senare och då blir det den bästa Iced Earth-showen ni har sett säger han.

4/2 - MONSTER MAGNET och SKID ROW till SRF!

Amerikanerna - Skid Row och Monster Magnet är nu klara för årets upplaga av a Sweden Rock Festival. Detta blir de enda spelningarna banden gör i Sverige. Tidigare klara band är bland annat, Judas Priest, Europe, Testament och Nightwish.

3/2 - GRAVE och deras trummis går skilda vägar!

Det svenska dödsmetall-bandet Grave har gått skilda vägar med sin trummis Christofer Barkensjö. Båda parterna valde att gå skilda vägar efter en turné pågrund av personliga orsaker samt att Christofer ville lägga ner mer tid på sitt huvudband "Kaamos". Graves nya trummis blir Pelle Liljenberg ifrån "Coercion".

2/2 - UDO släpper Mini-DVD!

Den lilla tysken med den stora rösten släpper sitt nya album "Thunderball" den 29 Mars via AFM. Den 23 Februari släpper bandet dock en Mini-DVD som försmak på albumet. PÅ DVD´n igår ett flertal videos ifrån låtar på kommande albumet, dessa är exklusiva för DVD´n och kommer inte vara med på den nya skivan. Det är dock inte bara videos som kommer figurera på skivan - en intervju med Udo Dirkschneider kommer också vara med. Omslaget till DVD´n kan ni se om ni trycker här

1/2 - Kiske gästar på Execution-skiva!

Helloweens förra mästervokalist Michael Kiske ska gästsjunga på ett soloprojekt av Thoten-frontmannen Renato Tribuzy. Andra gästartister är följande: Roland Grapow (Masterplan), Magnus Rosén (Hammerfall), Mat Sinner och Ralph Scheepers (Primal Fear) samt Kiko Loureiro (Angra).

Sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9