December 2003

24/12 - Pat Travers Band till SRF!

Pat Travers Band besökte festivalen redan 1995 och nu kommer de tillbaka i år för att ge hos en lektion i den tyngre bluesrockens skola.

24/12 - Lost Horizon klara för SRF!

De svenska metalhjältarna Lost Horizon kommer närvara på Sweden Rock Festival nästa år och då på Spendrupsscenen, missa inte!

23/12 - Hughes Turner Project till Sverige!

Glenn Hughes och Joe Lynn Turners bandprojekt kommer gästa sverige i mars. Städerna som får påhälsning av dessa veteraner är Eskilstuna (26), Göteborg (27) och Stockholm (28) .

22/12 - Vintersorg lägger ut låttexter!

Det svenska bandet Vintersorg, har nu lagt ut låttexterna till sin nya skiva A Focusing Blur, som släpps den 16 Februari. Texterna finns att se här - http://www.vintersorg.com

20/12 - Nya band klara för 2000 Decibel!

Nästa år är det femte året som festivalen 2000 Decibel går av stapeln, detta firar man med att köra två dagar. Festivalen drar igång den 21 - 22 Maj nästa år och idag presenterades sju stycken nya band. Banden är Astral Doors, Count Raven, Draconian, Pain Of Salvation, Persuader, Tad Morose och Vintersorg. Biljetterna släpps den 1 Februari och går köpa på ticnet. En tvådagars biljett kostar 450 kr. Tidigare klara band är bland annat - Wolf, Ablaze My Sorrow och Morifade. Vill du veta mer kan du besöka festivalens hemsida här - 2000 Decibel

19/12 - Wacken Roadshow till Sverige!

Nu är det snart dags för den årliga Wacken Roadshow och denna gången har de även valt att stanna till i Sverige. Turnén inleds i musikens hus (GBG) den 20 och sedan följer klubben (STHLM) 21 och den sista stoppet i sverige görs i malmö på KB den 22 April. Banden som uppträder är förljande - Freedom Call, Metalium, Dark Age + Ett lokalt förband. W:O:A´s hemsida finnes här - Wacken.

19/12 - Axel Rudi Pell släpper ny skiva i mars!

Gitarristen Axel Rudi Pell är klar med låtlistan till nya skiva. Skivan kommer heta Kings & Queens och släpps via SPV den 1 mars.

18/12 - Primal Fear blir förband till Iced Earth!

Nu kommer en mycket efterlängtad nyhet för de som gillar det tyska heavy/power metal-bandet Primal Fear. Bandet som ska ut på en egen turné i vår, (som inte når Sverige) ska nu agera förband åt det amerikanska heavy/power/thrash-metallarna Iced Earth. De båda banden tillsammans med det finska bandet Thunderstone, intar Kb i malmö den 7:de, Kåren i göteborg den 8:de och slutligen arenan i stockholm den 9:de April.

18/12 - Motörhead till Wacken!

Så är det äntligen klart att det legendariska metal-bandet Motörhead, ska vara med och fira Wackens 15-års-jubileum. Festivalen äger rum i början av augusti. Närmare bestämt mellan den 5 - 7 augusti, W:O:A´s hemsida finnes här - Wacken.

17/12 - Michael Kiske går inte med i Stratovarius!

Ett av de största ryktena som har florerat under ett par dagar nu, är att Michael Kiske (ex-Helloween) skulle bli Stratovarius nya sångare. Webmastern på Michael Kiskes officiella hemsida har nu dementerat detta, med att Michael kommer INTE gå med i Stratovarius, tråkigt men sant.

17/12 - Europe arbetar med nytt material!

Sveriges största hårdrocksband har äntligen börjat skriva på nytt material. Europes nya skiva beräknas komma ut nästa år och det blir uppföljaren till Prisoners In A Paradise som kom ut 1991. Europe håller även på att boka spelningar inför sommaren 2004.

17/12 - Royal Hunt mister bassist och gitarrist!

Det danska bandet Royal Hunt miste nyligen sin bassist (Steen Mogensen) och gitarrist (Jacob Kjaer), ingen kommentar om varför ännu.

16/12 - King Diamond arbetar med en ny platta!

Skräckens mästare är just nu i Göteborg och lyssnar på spår inspelade under USA-touren nyligen. Spåren ska tydligen vara till en live-platta som släpps nästa år.

15/12 - Fyra nya band klara för SRF!

Ikväll presenterades fyra nya band till Sweden Rock Festivals startfält. Klara är nu Heart (Can), Dr. Feelgood (Uk), Carnal Forge (S) och Sun Caged (Nl). Sweden Rock går av stapeln den 10 juni och avslutas den 12 juni. Tidigare klara band är Judas Priest (Uk), Nightwish (Fin) och Exodus (Us).

14/12 - Finskt kraftpaket till Europa!

För er som gillar finsk metal med growlsång borde kolla upp Finntrolls tour med Ensiferum och The Wake. Tyvärr är inga datum klara för Sverige ännu men vi på The Power Of Metal hoppas det, man vet aldrig. Turnéplanen finns på Blabbermouth.net

12/12 - Deicide till Wacken!

Nu är det klart att det amerikanska death metal-bandet spelar på Wacken i sommar. Andra klara band är bland annat Dio, Saxon och Grave Digger.

12/12 - Rush kommer till Europa nästa år!

Det kanadensiska hårdrocksbandet Rush kommer gästa Europa nästa år, inga datum är klara men det blir till hösten.

11/12 - Första banden klara till Gates Of Metal!

Gates Of Metal går av stapeln den 31 Juli i Hultsfred och de första klara banden är, Sonata Arctica (FIN), Meshuggah (S), Sodom (D), Arise (S), festivalens hemsida hittar du här - GATES OF METAL

10/12 - Metallica sålde slut på 28 minuter!

Den 30 Maj ska mega-bandet Metallica inta Göteborgs idrottsarena Ullevi, idag släpptes biljetterna. De ca 50 000 platserna tog slut på 28 minuter. Förband är Slipknot och hemska rykten säger även att Linkin Park och P O D är inbjudna, ve och fasa om det stämmer.

10/12 - Kiske till Stratovarius!?

Det ryktas att Kiske förhandlar med Stratovarius, en kort stund fanns denna nyheten att läsa på Michael Kiskes officiella hemsida - " Kiske is negotiating with a finnish metal band" och vi vet väl alla vilket finskt metalband som behöver en ny vokalist, nu är det bara att hoppas!

9/12 - Stratovarius förlorar medlemmar!

Igår blev det klart att Timo Kotipelto (sång) och Jörg Michael (trummor) får lämna Stratovarius. Bandets ledare Timo Tolkki har haft en rad möten med de båda och kommit fram till att det är bäst så. Stratovarius säger sej ha kontakter med en tysk sångare och en finsk trummis, vi på The Power Of Metal håller våra tummar så hårt det bara går på att den tyska vokalisten kan vara Michael Kiske.

9/12 - Aina framflyttad igen!

Det stora projektet Aina är ännu en gång framflyttad skivan skulle släppts igår men av diverse orsaker inträffade inte detta. Nytt datum ska enligt Ginza och Cdon vara 17 December.

Sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9