Oktober 2003

30/10 - Lost Horizon har skaffat sig en ny gitarrist, tillfälligt!

Det svenska metalundret har äntligen skaffat sig en ny gitarrist, fast bara till live-spelningar. Hans namn är Hans Boström och kommer ifrån Borås. Hasse som han kallas, är inte en riktig medlem i bandet utan endast en session gitarrist. Deras förra gitarrist tillika låtskrivare Wojtek Lisicki lämnade bandet av personliga orsaker i somras.

29/10 - Stratovarius byter skivbolag!

Det finska metalbandet Stratovarius ska enligt en finsk dagstidning (Iltalehti) byta skivbolag från Nuclear Blast till Sanctuary. Stratovarius är även aktuella med skivan Elements Part II som släpptes i veckan.

28/10 - Helloweens STHLM-konsert inställd!

Enligt Helloweens gitarrist Michael Weikath så är Stockholmskonserten nu på Onsdag inställd! Göteborgskonserten på Fredag, kommer som det ser ut i nuläget, att gå av stapeln som planerat. Nytt datum för konserten i Stockholm blir den 10 Dec! Köpta biljetter gäller till det nya datumet eller återlöses hos respektive försäljningsställe (senast den 28/11).

26/10 - Helloweens tour skjuts upp!?

Det ryktas att det tyska bandet Helloween kommer skjuta upp sin tour. De kommer i värsta fall få ställa in. Sångaren Andi Deris tappade rösten under en spelning i Berlin, och måste nu vila i minst fyra dagar. Helloween ska spela i Sverige nu i veckan så vi på The Power Of Metal hoppas verkligen inte att Sverigedatumen ställs in.

22/10 - The Puppet Master skjuts upp!

Den 22 Oktober så skulle King Diamonds nya album The Puppetmaster släppts. Albumet är dock försenat och beräknas vara ute Onsdagen den 29 Oktober!

22/10- Sweden Rock Kick Off!

Den 28 November anordnar Sweden Rock Festival en kickoff, inför den kommande festivalen 2004. Tillställningen äger rum på Draken i Stockholm och det är 18-årsgräns! Sex band kommer spela under kvällen och Doro (D) headlinar hela grejen! Under kvällen kommer de första banden till "SRF" 2004 annonseras, däribland en headliner, bandmedlemmarna till headlinen kommer även att finnas på plats under kvällen. Biljetter finns på Ticnet.se och kostar 185 + 15 kronor.

20/10- Aina släpps 17 November

Aina är en metalopera gjord av huvudproducenterna av Rhapsodys skivor. Detta är en slags "Avantasia-sak", och bland de medverkande finns dessa: Michael Kiske (Supared, Ex -Helloween) Thomas Rettke (Ex -Heavens Gate) Candice Night (Blackmore's Night) Tobias Sammet (Edguy) Marco Hietala (Nightwish)

Sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9