Maj

28/5 - NOTRE DAME till Metaltown!?

Enligt Osmose Productions och Notre Dames hemsida är den svenska skräckakten redo att inta scenen på Göteborgs Metaltown den 19 juni. Inget av detta har dock bekräftats av Metaltown själva ännu.

27/5 - WHITESNAKE till Sverige!

Nu är det dags igen, förra året gästade vokalisten David Coverdale och hans mannar Sweden Rock-festivlalen och nu får hela tre städer i Sverige påhälsning av de vita ormarna. Biljetter släpps den tredje juni och vilka datum/städer som gäller samt ytterligare information finner du HÄR!

19/5 - Candlemass splittras igen!

Nu är det över, den svenska doom-konstellationen skriver på sin hemsida att det nu är över...för gott. Bandet säger att de inte är någon kemi i bandet längre, magiken är borta.

19/5 - Unleashed sätter releasedatum!

De svenska dödsmetallarna har satt namnet "Sworn Allegiance" som titelnamn på deras nya album som släpps via Century Media den 26 july.

14/5 - Nightwish-video - nu online!

Det finska metalundret Nightwish har fått sin video "Nemo" postad online på Nuclear Blast-hemsidan klicka här för att videon. Nightwish nya album "Once" släpps den 7 juni.

14/5 - Iced Earth med mera medverkar på Sabbath-tribute!

Cleopatra Records planerar släppa en tribute-skiva till Black Sabbath. Bland de medverkande banden finns bland annat Iced Earth, Primal Fear, Jag Panzer, Racer X och Agent Steel. För att se omslaget till denna skivan, klicka här.

13/5 - Wojtec tillbaka i Lost Horizon!

Gitarristen Wojtec Lisicki var bandets främsta låtskrivare och lämnade bandet i juli förra året på grund av personliga skäl. Gitarristen har gått tillbaka till bandet och kommer spela med Lost HorizonSweden Rock Festival.

13/5 - Queensr˙che kommer till Sverige!

Amerikanska Queensr˙che kommer till Sverige för tre spelningar. Den första äger rum den 7 juli på KB i Malmö den andra 8 juli på Trädgårn i Göteborg och sedan Klubben i Stockholm den 10 juli. För att köpa biljetter - klicka då här.

12/5 - Glittertind signar med Aeon Media!

Glittertind är ett band/projekt som består av den 18-åriga norrmannen Torbjørn Sandvik. Herr Sandviks influenser sägs vara allt ifrån punk, metal till folkmusik och gamla traditionella sagor. Glittertind släpper sitt debutalbum "Evige Asatro" den 9 Augusti via Karmageddon Medias mindre bolag Aeon Media. Omslaget till plattan går att se om du klickar här.

12/5 - Helloween gör Keeper III!?

I ett meddelande på Helloweens officiella messageboard skriver bandledaren Michael Weikath (gitarr) att det är mycket troligt att pumpornas nästa album kommer bli betitlat "The Keeper Of The Seven Keys part III". Vill ni läsa hela Weikaths uttalande så klickar ni här och scrollar sedan ner till det näst sista meddelandet.

10/5 - Ex-Quiet Riot-sångaren Kevin Dubrow gör soloalbum!

Den före detta Quiet Riot-sångaren Kevin Dubrow släpper nu sitt första soloalbum, albumet kommer heta "In For The Kill" och släpps sedan i sommar. På skivan tolkar Dubrow band som Deep Purple, Nazareth och Mott The Hoople, om ni vill se omslaget till detta album, klicka då här.

10/5 - Vader går in i studion!

De polska dödsmetallarna Vader meddelas ha gått in i studion för att påbörja sitt nya album betitlat "The Beast".

6/5 - Edguy till Metaltown!

Den tyska power metal-konstellationen var i Göteborg igår och den 19 juni besöker de Sveriges näst största stad igen och då på Metaltown tillsammans med bland andra In Flames och Alice Cooper.

6/5 - Iron Savior, nytt album!

De hårdnackade tyskmetallarna är på gång med ett nytt album. Skivan heter "Battering Ram" och släpps den 26 Juni via Noise Records.

6/5 - Nocturnal Rites signerar i Göteborg!

Det svenska power metal-bandet Nocturnal Rites intar idag kåren i Göteborg tillsammans med Edguy och Tad Morose. Innan spelningen signerar de skivor på Cd-specialisten i Götet klockan 17:00.

Sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9